Мотивация

Сподели:
Категория:

Всеки се мотивира от различи неща, има два вида мотивация вътрешна и външна. Всеки преминава в живота си и през двете, но понякога ежедневието ни толкова е монотонно, че вътрешната мотивация сякаш изчезва. Тогава идва външната мотивация, която ни помага, но за да успява то трябва редовно да я добавяме в нашето ежедневие, дори бих казал правете го всеки ден. Всеки е различен и се мотивира от различни неща, мотивиращи цитати, мотивиращи речи на известни личности, видеа, книги и т.н. Сега със социалните мрежи е лесно да намерим това, което ни докосва и въздейства и то напълно безплатно и по всяко едно време. Ще ви кажа как аз успявам всеки ден да се мотивирам, кое ми въздейства, но вие трябва да намерите, това което въздейства на вас и го правете всеки ден. Не забравяйте и вътрешния ви диалог (разговора ви със себе си да бъде – аз мога, аз ще успея, няма какво да ми се опре) нека това да е първото, което да правите и запомнете, колкто и да е трудно и да изглежда невъзможно, щом някой някъде го е направил значи и вие можете. Искам да втълпите на съзнанието си „ДА АЗ МОГА“ без значение колко трудно и невъзможно изглежда. Спомням си първия път, когато станах Републикански шампион на България, аз водих друг диалог със себе си “ДА, ТИ ЩЕ ПОБЕДИШ”, “ТИ СИ НАЙ-ДОБРИЯТ”, “ЩЕ ИМ ПОКАЖА КАКВО Е КРАСИВА ФИЗИКА”. Не след дълго отидох и си взех купата и медала и станах Републикански шампион, както виждате излялох прав, дори когато ме питаха за медал ли се бориш преди самото състезание, аз им отговарях не само и за купата(който вземе купата става номер едно и Републикански шампион. Друг метод, който ми помага е да гледам клипове в Ютуб на личности, които ме мотивират, виждам начина им на мислене, мотивацията, която гори в тях, запалва и мен. Много често си пускам видео на фитнес модели или хора с физики на световно ниво, на които се възхищавам и гледам техните тренировки, колко са мотивирани, едновременно с това има и много въздействаща мелодия или музика с тях. Най-вече се мотивирах, чрез пример, затова сега е мой ред да давам това, което получих тогава. След като разпаля огъня в мен, отивах в залата пусках си същата песен или мелодия на слушалките и правех винаги силни тренировки, за които всички ми се чудеха, как имам толкова ентусиазъм, енергия и желание. Ето това е тайната. Други начини са дълбоко учене на книга или учебник, когато четях на Арнолд методиките, аз бях съсредоточен в четенето и фокусиран след което нямах търпение да изпробвам всичко, което бях прочел и научил. Дълбокото учене, когато сме ангажирани максимално ни подтиква след това към действия. Затова причина на тази глава е важна, тя ще ви мотивира да продължавате, ако изгубите мотивацията връщайте и я препрочитайте отново и отново. Когато се видим от другата страна и вече имаме един нов живот пред себе си, ще разберем защо толкова е важно да се погрижим за най-важния човек, а именно за нас самите.

Когато изгубите мотивация, се запитайте ЗАЩО го правите, защо стартирахте с новото си начало. За по-добро здраве, регулиране на холестерола, кръвното, за общо здраве на всички системи в тялото и енергия. Аз ще ви дам още една гледна точка, която съм установил. Когато свалите килограми ще се почувствате по-леки, жизнени и енергични, ще имате тонус, с който да се наслаждавате на живота. Кожата ви ще изглежда по-различен начин, вие ще се чуствате по-различен начин, както никога до сега. Започвате да изглеждате добре и ще харесвате отражението в огледалото. Печелите уважението на хората, около вас, ще ставате все по-често център на внимание, ще ви забелязват и от противополжния пол, а кой не иска това ?

Чувството, което ще изпитвате не може да се сравни с нищо друго, усещането на прибран корем, новата по-добра визия, стойка ще допринесе до повишаване на увереността ви, във вас и вашите възможности. Винаги съм бил най-уверен, когато съм бил слаб, не с излишни мазнини, не с водна задръжка, а слаб, добре изглеждащ, енергичен и това вътрешно усещане за красота. Намерете какво ви въздейства, музика, видеа с речи, цитати или книги – отделяйте по малко време за тях всеки ден. Не е нужно да се мотивираме цял ден, може само да си сложим един много силен за нас цитат някъде, където може да го виждаме и е достатъчно да го погледнем и вече сме превключили на друга вълна.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enter Captcha Here : *

Reload Image

Scroll to Top