Мотивация

Сподели:

Всеки се мотивира от различни неща, има два вида мотивация: вътрешна и външна. Всеки преминава през тях в живота си, но понякога ежедневието става толкова монотонно, че вътрешната мотивация изглежда изчезва. Тогава идва външната мотивация, която ни помага, но за да успява, трябва редовно да я добавяме в нашето ежедневие, дори бих казал правете го всеки ден.

1. Различни източници на мотивация

Всеки е различен и се мотивира от различни неща: мотивиращи цитати, речи на известни личности, видеа, книги и други. Сега, със социалните мрежи, е лесно да намерим това, което ни докосва и въздейства, напълно безплатно и по всяко време.

2. Вътрешният диалог: „Аз мога!“

Как аз успявам всеки ден да се мотивирам? Това е въпросът, който често ми задават. За мен, мотивацията идва от вътрешния диалог със себе си: „Аз мога„, „Аз ще успея„. Нека това бъде първото нещо, което правите. Необходимо е да повярвате в себе си и в своите възможности. Запомнете, колкото и трудно и невъзможно да изглежда, ако някой го е постигнал, вие също можете.

3. Използване на вдъхновяващи видеа и личности

Друг метод, който ми помага, е да гледам клипове в YouTube на личности, които ме мотивират. Виждам начина им на мислене, техния ентусиазъм и мотивация. Този пример ме вдъхновява да постигна същото.

4. Дълбокото учене: Подготовка за действие

Дълбокото учене на книги или учебници ме подтиква към действие. Когато сме ангажирани максимално, се стимулираме да пробваме нови неща и да постигнем целите си.

5. Поддържайте мотивацията си

Когато изгубите мотивацията, се запитайте „Защо го правите?“ За по-добро здраве, по-добра визия, повишаване на увереността в себе си. Изпитвайте удовлетворение от постигнатите резултати и отражението си в огледалото.

6. Усещане за промяна и постижения

Чувството, което ще изпитвате не може да се сравни с нищо друго, усещането на прибран корем, новата по-добра визия, стойка ще допринесе до повишаване на увереността ви, във вас и вашите възможности. Намерете какво ви въздейства, музика, видеа с речи, цитати или книги – отделете по малко време за тях всеки ден. Не е нужно да се мотивираме цял ден, може само да си сложим един много силен за нас цитат някъде, където може да го виждаме и е достатъчно да го погледнем и вече сме превключили на друга вълна.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enter Captcha Here : *

Reload Image

Подобни статии

Какво е пробиотик: Употреба и ползи
Здравословно хранене и диети

Какво е пробиотик: Употреба и ползи

Прочетете блог статия на тема • Какво е пробиотик: Употреба и ползи ✔ Блог за здравословно хранене и диети ✔ Kaloyanslavov.com

Какво е здравословно хранене
Здравословно хранене и диети

Какво е здравословно хранене

Прочетете блог статия на тема • Какво е здравословно хранене ✔ Блог за здравословно хранене и диети ✔ Kaloyanslavov.com

Scroll to Top